Aktualijos

Suimtas Džiulijanas Asanžas

Pinterest LinkedIn Tumblr

2019-04-11 JAV karo ir tarptautinių nusikaltėlių reikalavimu Didžiosios Britanijos tarptautiniai nusikaltėliai suėmė Ekvadoro ambasadoje ilgus metus besislapsčiusį Džulijaną Asanžą. Ekvadoras, kaip ir visos JAV kolonijos, pasidavė JAV nusikaltėlių šantažui ir išdavė prieglobsčio prašiusį garsųjį Australijos pilietį, informacinių technologijų specialistą, žinomos visame pasaulyje hakerių grupės Wikileaks įkurėją,  kurio dėka pasaulis sužinojo apie JAV  ir Didžiosios Britanijos skerdikų įvykdytus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui Jugoslavijoje, Afganistane, Irake, Libijoje ir visame pasaulyje. Pasaulis iš Dž.Asanžo paskelbtų griežtai įslaptintų Pentagono, CŽV, MI6, Mosado dokumentų sužinojo, kaip JAV, NATO karo nusikaltėlių gauja be jokio pagrindo, grubiai pažeisdamos esmines tarptautinės teisės normas, JTO Statutą, Tautų Chartiją, Visuotinę Žmogaus teisių deklaraciją, diplomatinius santykius reglamentuojančius tarptautinius susitarimus, užpuldavo suverenias, laisvas nuo Vakarų kolonizatorių diktato valstybes, JTO pilnateises nares, pačių užpuolikų suklastotų niekaip nepagrįstų kaltinimų pagrindu, bombarduodavo nepriklausomas valstybes, jas griaudavo, plėšdavo, naikindavo, užgrobdavo JAV-NATO agresijų aukų resursus, žudė, kankino tų šalių piliečius slaptuose CŽV kalėjimuose, įvykdė šiurpiausius nusikaltimus žmoniškumui. Dž. Asanžas atskleidė JAV, Didžiosios Britanijos žiniasklaidos kosminį parsidavėliškumo lygį, parodė, kaip NATO šalių žiniasklaida nėra jokia žiniasklaida, o tik aptarnauja nusikalstamų Vakarų fašistinių režimų nusikalstamus interesus, Vakarų bankų ir globalinių korporacijų nusikalstamo verslo interesus. Dž. Asanžo grupės nuolat skelbiami dokumentai atskleidė ir parodė visam pasauliui Vakarų “demokratinių vertybių” nusikalstamą, nežmonišką turinį, demaskavo JAV-Didžiosios Britanijos specialiųjų tarnybų ir nusikalstamų administracijų įvykdytas globalines klastotes rezonansinėse bylose – Libija neturi jokio ryšio su Lokerbio tragedija, tai MI6/CŽV nusikaltimas, Tarybų Sąjungoje ir Jugoslavijoje tarpnacionaliniai konfliktai buvo dirbtinai sukelti JAV/NATO nusikalstamų valstybinių struktūrų, intervencijos į Afganistaną, Iraką, Libiją, Siriją, spalvotos revoliucijos, sąjūdžiai,  NATO agresijos, karai, žudynės, genocidas, išpuoliai prieš Rusiją, WADA’os klastotės, A.Litvinenkos, B. Berezovskio, S.Skrypalių nunuodijimas, Čečėnijos karai, Gruzijos agresija prieš Osetiją 2008-08-08 , Ukrainos maidanas, maištai Venesueloje ir daugybė kitų – yra JAV, Didžiosios Britanijos ir jų kolonijų, bananų respublikų įvykdytos tarptautinės provokacijos, šių šalių nusikaltimai prieš žmoniją, taiką ir saugumą Žemėje.

Šiandien šie tarptautiniai JAV, JK, NATO nusikaltėliai Džulianą Asanžą pagaliau suėmė, įvykdė dar vieną tarptautinį nusikaltimą.

Londono policija, įvykdžiusi šį nusikaltimą ir sulaikiusi Dž.Asanžą,  melagingai paskelbė,  kad nusikalstamų Vakarų vyriausybių paslaptis viešinusį tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėją suėmė dėl to, kad jis neatvyko į teismą. Policijos pranešime sakoma, kad J. Assange’as yra „areštuotas vienoje policijos nuovadoje Londono centre, kur bus laikomas, kol kiek įmanoma greičiau bus pristatytas į Vestminsterio magistrato teismą“.

JAV kolonizatorių marionetė Ekvadoro prezidentas Leninas Moreno pareiškė, kad prieglobstį „Wikileaks“ įkūrėjui atšaukė dėl to, kad jis neva ne sykį pažeidė tarptautines konvencijas.

Tuo metu Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekeretorius Jeremy Huntas pareiškė padėką Ekvadoro marionetinei vyriausybei už bendradarbiavimą įvykdant šį tarptautinį nusikaltimą.

J. Assange`as pasislėpė Ekvadoro ambasadoje Londone nuo JAV nusikaltėlių persekiojimo dar 2012 metais, Korumpuotas Jungtinės Karalystės teismas tada nutarė, kad jis turi būti išduotas Švedijai, kur buvo ieškomas dėl suklastotų kaltinimų lytiniais nusikaltimais. Po šiais fiktyviais kaltinimais visą šį laiką kyšojo JAV CŽV nusikaltėlių ausys, kadangi JAV karo nusikaltėliai negalėjo atleisti Asanžui dėl jo paviešintų JAV karo nusikaltėlių nusikaltimų Irake, kankinimų Abu Greibo kalėjime ir kitų nusikaltimų, įvykdytų JAV užpuolikų, kai jankių žudikai užpuolė Iraką apkaltinę šalį ir jos vadovą Sadamą Huseiną nebūtais nusikaltimais. Dabar jau visas pasaulis žino, kad JAV ir Didžioji Britanija melavo visam pasauliui, sunaikino Iraką, apiplėšė ir sunaikino turtingą šalį, tačiau nei vienas JAV/NATO karo nusikaltėlis dėl šio tarptautinio nusikaltimo nebuvo nubaustas. Priešingai, Vakarų tarptautiniai nusikaltėliai mėgaujasi savo nebaudžiamumu, iš nusikaltimų susikrauta prabanga, ir toliau vykdo naujus nusikaltimus, žudo nepriklausomų šalių vadovus, kankina patriotus, suiminėja žmones, kurie atskleidžia Vakarų kolonizatorių ir okupantų nusikaltimus.

Ši byla vėliau buvo nutraukta, bet yra akivaizdu, kad Asanžas bus perduotas Jungtinių Valstijų korumpuotos teisėsaugos kruvinas letenas, siekiančias teisti jį už  tai, kad per „WikiLeaks“ paskelbė tūkstančius slaptų kariuomenės ir diplomatinių pranešimų, demaskuojančių JAV ir Didžiosios Britanijos tarptautinius nusikaltimus.

„WikiLeaks“ savo ruožtu pasmerkė bananų respubliką Ekvadorą, kuris pasidavė JAV gangsterių šantažui ir neteisėtai atšaukė tinklalapio įkūrėjui suteiktą prieglobstį, nurodė ambasadai įsileisti Didžiosios Britanijos chuntos policijos pareigūnus į pasiuntinybės savo pastatą, kad žodžios ir informacijos laisvės aktyvistas būtų suimtas.

„Ekvadoras neteisėtai nutraukė Assange’o politinį prieglobstį, pažeisdamas tarptautinius įstatymus“, – sakoma „Wikileaks“ tviterio paskyroje paskelbtoje žinutėje. Tinklalapis pridūrė, kad ambasadorius „pakvietė Britanijos policiją į ambasadą, ir jis (J. Assange’as) tučtuojau buvo suimtas“.

Praeitą savaitę „WikiLeaks“ per „Twitter“ pacitavo neįvardytų šaltinių informaciją, kad J. Assange’as po „kelių valandų ar dienų“ gali būti išvarytas iš ambasados, bet Ekvadoro užsienio reikalų ministras žinomai melagingai tvirtino, kad  neketina komentuoti „gandų, teorijų ar spėjimų“. Gandai tapo realybe šiandien ir Džulianas buvo klastingai išduotas Anglijos ir JAV  budeliams.

„Aukšto rango šaltinis iš Ekvadoro valstybės departamento „WikiLeaks“ pranešė, kad Julianas Assange’as bus išvarytas artimiausiomis valandomis arba dienomis prisidengus „INA Papers“ skandalo pretekstu, ir kad jau sutarta su Jungtine Karalyste dėl jo arešto“, – sakoma penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje „WikiLeaks“ žinutėje.

Dokumentų „INA Papers“ paketas buvo paviešintas vasarį. Kaip tvirtinama, jame yra informacijos apie Ekvadoro prezidento L. Moreno brolio įkurtos ofšorinės kompanijos „INA Investment“ operacijas. Skelbiama, kad dėl šio nutekinimo Ekvadoro Kongrese buvo surengtas tyrimas, o prezidentui gali grėsti apkalta.

Sveiki, aš Džiulianas Asanžas, aš teikiu jums visiškai nemokamai slaptą korporacijų ir vyriausybių informaciją, o masinės informacijos priemonės mane vadina nusikaltėliu.  Sveiki, aš Markas Cukerbergas, vagiu Jūsų asmeninę konfidencialią informaciją ir ją parduodu nusikalstamoms korporacijoms ir Vakarų teroristinėms vyriausybėms, o masinės informacijos priemonės mane vadina metų žmogumi.

Dar 2018-ųjų spalį J. Assange’as pareiškė, jog Ekvadoras mėgina išprašyti jį iš ambasados Londone, ir kad L. Moreno jau priėmė atitinkamą sprendimą, bet dar nenurodė jo vykdyti.

Negana to, „WikiLeaks“ įkūrėjas yra iškėlęs bylą Ekvadoro vyriausybei už jo „pagrindinių teisių“ pažeidimą šalies ambasadoje Londone.

Vėliau pasitvirtino, kad nuo 2018-ųjų kovo mėnesio Ekvadoro ambasada neleido J. Assange’ui naudotis internetu ir apkaltino jį pažeidus „rašytinį įsipareigojimą“ nesikišti į Ekvadoro užsienio politiką.

Džiulijano Asanžo liūdna istorija aiškiai signalizuoja visiems žmogaus teisių aktyvistams – Vakarai yra melas, teroras, klastotės, susidorojimai su kitaminčiais, Vakarai visada buvo klasta ir Blogis. Tiesos ir Teisingumo negalima ieškoti Melo imperijoje Vakaruose. Jeigu norite būti saugus, reikia prieglobsčio ieškoti demokratiškoje ir laisvoje šalyje Rusijoje, teigia kitas JAV/NATO karo nusikaltėlių persekiojamas  bėglys Edvardas Snoudenas.

 

Write A Comment