Aktualijos

Malaizijos lainerio MH17 katastrofa – nežmoniškas JAV, D.Britanijos, ES, NATO informacinio karo prieš Rusiją nusikaltimas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusijoje įvyko Sankt-Peterburgo tarptautinis ekonomikos forumas. Forumo metu Rusija dar kartą paragino Vakarų kolonizatorius atsisakyti savo diplomatinėje praktikoje, santykiuose su kitomis pasaulio valstybėmis taikomos kanonierių diplomatijos, po TSRS žlugimo taip mėgstamų Vakaruose grasinimų, sankcijų, šantažo, atviro kišimosi į viso pasaulio šalių vidaus reikalus, perversmų , maidanų, sąjūdžių organizavimo  ar net tiesioginių karinių agresijų į laisvas nuo JAV,NATO kolonizatorių prievartos šalis metodų. Rusija pasiūlė Vakarams sėkmingai išbandytą, laiko patikrintą ir efektyviai veikusią Tarybų Sąjungos iniciatyva idiegtą laisvų šalių taikaus sambūvio ir visiems naudingo ekonominio bendradarbiavimo alternatyvą, pakvietė Europos šalis konstruktyviam dialogui savitarpio pagarbos pagrindu vardan taikos ir saugumo Žemėje išsaugojimo. Vakarai, šį kartą juos forume atstovo Prancūzijos prezidentas E. Macronas, kaip visada, atsakė melu, veidmainyste ir dvigubais standartais. NATO kolonizatoriai dar kartą patvirtino savo piratišką reputaciją, veidmainiškai vadino NATO šalių vykdomus visame pasaulyje  karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui demokratizacija, žmogaus teisių gynimu, kova už taiką, o Rusijos pastangas išsaugoti Žemėje  taiką ir saugumą , realų indėlį kovoje už stabilumą Žemėje, kovą su Vakarų šalių pagimdytu ir remiamu tarptautiniu terorizmu Sirijoje, Ukrainoje, NATO agresijos sulaikymą ir  JAV  atgrasymą nuo pasiruošimų inicijuoti III Pasaulinį karą, vadino agresija. Melas, dvigubi standartai ir klastotės yra pagrindinės Vakarų civilizacijos vertybės, kurių pagrindu NATO kryžiuočiams pavyksta parazituoti viso pasaulio sąskaita. Vakarų masinės dezinformacijos priemonės šiam įvykiui sumenkinti ir apjuodinti panaudojo Malaizijos keleivinio lainerio MH17 katastrofą, įvykusią 2014-07-17 Rytų Ukrainoje. Vakarų cinizmas ribų neturi.

Vakarų, JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados ir kitų NATO klastotojų melas demaskuojamas kasdien, tačiau Vakarų melo gamybos cechai sugalvoja vis naujas klastotes ir naudoja jas informaciniame kare prieš Rusiją. Anglosaksų kontroliuojama WADA , Tarptautinis olimpinis komitetas galutinai sukompromitavo tarptautinį olimpinį judėjimą, sportą, kai paskleidė dezinformaciją prieš Rusiją, neva, šalyje buvo vykdoma valstybinė dopingo programa. Šį antirusišką dopingo skandalą pūtę Vakarų melagiai (MacLarenas, T. Bachas ir kt.) buvo demaskuoti, kai Tarptautinis sporto arbitražas panaikino visus kaltinimus Rusijos sportininkams dėl dopingo vartojimo. Beliko tik patraukti visą Vakarų melo propagandos mašiną ir šio incidento dalyvius, informacinio karo nusikaltėlius, baudžiamojon atsakomybėn.

Gėdingai apsimelavo Didžioji Britanija, Anglijos T.Mey vyriausybė, karalienės spectarnybos, skandalingai apsijuokė pasaulio visuomenės akyse britai, kai paleido savo sukurptą klastotę apie Rusijos išdaviko Skrypaliaus ir jo dukters nunuodijimą Solsberio mieste. Ši klastotė buvo sukurpta taip neprofesionaliai, kad joje nepavyko rasti jokių Maskvos rankos įrodymų, ir Didžioji Britanija dabar deda milžiniškas pastangas, kad šioje istorijoje paslėpti Londono melo įrodymus, paslėpti Anglijos nusikaltimo pėdsakus.

Tas pats buvo ir su Sirijos vyriausybės neva įvykdytomis cheminio ginklo atakomis. Nors šiuo Vakarų išgalvotu pagrindu, neturėdamos JTO ST leidimo JAV, Prancūzijos, Anglijos, Izraelio karo nusikaltėliai  nesėkmingai jau atakavo raketomis suverenią Siriją, įvykdė  tarptautinį nusikaltimą, karinę agresiją,tačiau po to išaiškėjo, kad jokios B.Asado kariuomenės cheminės atakos nebuvo. Tai buvo Vakarų sąmoninga klastotė, NATO provokacija ir jos pagrindu NATO įvykdytas  tarptautinis nusikaltimas.

Prieš kiekvieną įvykį Rusijoje, kuriuo Rusija bando apginti taiką ir saugumą pasaulyje, Vakarai, tai jau tapo tradicija, įvykdo  prieš Rusiją informacinio karo nusikaltimą. Prieš Sankt-Peterburgo forumą Vakarai liko ištikimi savo nusikaltėliškoms tradicijoms ir įvykdė dar vieną informacinio karo nusikaltimą. Pastarajai atakai Vakarai ištraukė iš stalčiaus apdulkėjusią ir melo kerpėmis apaugusią Nyderlandų komisiją, kuri buvo įsteigta, kaip ir WADA, tam , kad suklastoti Ukrainos chuntos 2014-07-17 įvykdyto, JAV ir NATO vadovų sankcionuoto, karo nusikaltimo – Malaizijos kelevinio lėktuvo MH17numušimo tyrimą. Šios “komisijos” tikslas yra paslėpti JAV, GB, NATO ir jų kontroliuojamos Kijevo chuntos įvykdyto nusikaltimo organizatorius, vykdytojus.

JAV/NATO karo nusikaltėlių gaujos kontroliuojama smegenų plovimo mašina įjungė informacinės atakos režimą ir visos MIP choru gieda NATO karo nusikaltėlių triumfo giesmę Tiesos laidotuvėse. Visos Vakarų piratų kontroliuojamos dezinformacijos priemonės reikalauja iš Rusijos prisiimti kaltę už JAV,NATO įvykdytą nusikaltimą Rytų Ukrainoje, ir, kaip Libijai žinomoje Škotijos istorijoje, susimokėti už JAV,NATO įvykdytą tarptautinį nusikaltimą.

Atgiedojo savo partiją ir  JAV Užsienio reikalų Lietuvoje tvarkytojas Linas Linkevičius, konservatorių, liberalų rusofobai, karo kurstytojai, soroso fondų kontroliuojama Lietuvos sisteminė žiniasklaida, atidirbo, škias, judo doleriukus.  Kadangi absoliučiai visa SISTEMINĖ žiniasklaida Lietuvoje lyg sutartinai pučia į tą pačią dūdą – dėl Malaizijos Boeing, skridusio reisu MH-17, numušimo a priori kaltindama „teroristinę“ valstybę Rusiją bei jos remiamus laisvė kovotojus Donbase, pamėginkime dar kartą prisiminti jau beveik 4 metų senumo tragediją, nusinešusią 298 žmonių gyvybes, ir atsakyti į  esminį klausimą – Ar pasaulio Teroristui Nr. 1 –  JAV/NATO karo nusikaltėlių gaujai  – pavyks dar kartą apiplėšti visą pasaulį, nužudyti Tiesą ir šioje tragiškoje istorijoje?..“.

Malaizijos keleivinio lėktuvo MH17 katastrofa. Įvykių chronologija.

2014-07-17 Donecke netoli Grabovo gyvenvietės sudužo Malaizijos avialinijų keleivinis lėktuvas Boeing 777, skridęs reisu MH17 iš Amterdamo į Kualą-Lumpurą. Visi skridę šiuo reisu – 283 keleiviai ir 15 įgulos narių, – žuvo. Tai šiuo metu yra vienintelis neginčijamai visiems žinomas ir objektyviai patvirtintas faktas šioje tragiškoje istorijoje, praėjus jau 4 metams nuo šios katastrofos momento. Visas kitas Vakarų skleidžiamas galingas informacinis triukšmas yra tik prielaidos, tendencingos nuomonės, atviros insinuacijos, niekuo nepagrįsti prasimanymai, kuriuos sąmoningai kryptingai platina JAV kontroliuojama melo propagandos mašina.

Lietuvos sisteminė žiniasklaida uoliai atlieka jai Vašingtono skirtą vaidmenį, gieda savo partiją šitame siaubingame JAV diriguojamame chore, gausiai ir jausmingai tiražuoja emocingus pranešimus, iš kurių pašalinus žodžius „orlaivį numušė Donecko separatistai, Rusija, Putinas“, mūsų žiniasklaidoje stotų … spengianti tyla. Lietuvos sisteminė žiniasklaida savo pranešimus visada grindžia išimtinai Ukrainos pateikiama ir sąmoningai klastojama informacija, kurios patikimumas jau daugybę kartų pasirodė esąs nulinis.

Prisiminkime tos tragiškos dienos įvykių pranešimus žiniasklaidoje, kuriuos keistai jungia vienas bendras bruožas – dar nėra jokios patikimos informacijos apie įvykį, tačiau apie jį jau viską puikiai  žino Kijevo masinės dezinformacijos priemonės, lyg būtų jo laukusios.

Pirmas pranešimas apie lainerio katastrofą Ukrainos internetiniame portale „Ukrainskaja pravda“ pasirodė 18:58 min. Jame sakoma „16:20 val. nutrūko ryšys su keleiviniu „Malaysia Airlines“ lėktuvu, kuris skrido iš Amsterdamo į Kualą-Lumpurą 10000 metrų aukštyje virš Ukrainos teritorijos tartautinio oro koridoriaus ribose“. Atsakinga už civilinės aviacijos saugumą Ukrainos valstybinė aviacijos tarnyba, paprašyta pakomentuoti pranešimą, nurodė, kad kol kas negali nei patvirtinti, nei paneigti informacijos apie orlaivio katastrofą, tačiau JAV finansuojami Ukrainos internetiniai portalai, labai tolimi nuo visų su aviacija susijusių reikalų, žaibiškai atliko savo „tyrimus“ ir, būdami toli nuo įvykio vietos, paskelbė savo „išvadas“, kurias tada ir dabar nuolat kartoja Lietuvos valdžia ir valdžios kontroliuojama žiniasklaida.

Dar anksčiau Ukrainos „Espresso TV“ paskelbė, kad „numušti – būtent numušti, – lėktuvo iš nešiojamo zenitinio raketinio komplekso, konkrečiai NZRK „Igla“, neįmanoma, tam reikia mažiausiai zenitinės sistemos „BUK“. Tai yra, „Espreso TV“ pateikia ne tik versiją, kodėl lėktuvas dingo iš radarų ekranų, tačiau ir nurodo, kas yra kaltas dėl tragedijos, kadangi, kaip tvirtina šis šaltinis, „separatistai tokių sistemų neturi, todėl raketa galėjo būti paleista iš Rusijos teritorijos“. Šis pranešimas buvo paskelbtas jau 17:50 val., praėjus tik valandai po įvykio. Iš kur tokia informacija? Pranešimą reikia paruošti, išsiaiškinti detales, pakalbėti su šaltiniu, patikrinti informaciją, tam reikia laiko, tačiau pranešimas atsiranda žaibiškai? Arba, jau buvo paruoštas iš anksto?

Toliau dar gražiau.

20:20 val. Ukrainos vidaus reikalų ministro Avakovo patarėjas Antonas Geraščenko savo Facebook’o paskyroje superoperatyviai atlieka asmeninį tyrimą ir pateikia išvadas: „Ką tik virš Torezo teroristai iš Putino maloniai jiems perduoto zenitinio-raketinio komplekso „BUK“ numušė civilinį lėktuvą Kuala-Lumpur – Amsterdamas. Šiandien vietiniai patriotai užfiksavo šito komplekso judėjimą iš Torezo į Smežnoje…“ . Ukrainos odiozinis politinis ir kriminalinis veikėjas-aferistas, dar nesant jokių pranešimų apie įvykį iš oficialių Ukrainos ar pasaulio organizacijų, jau žino, dėl kokių priežasčių lėktuvas dingo iš radarų ekranų ir kas būtent kaltas dėl tragedijos.  Savo paskelbtą vaizdo įrašą iš įvykio vietos papildo patetišku komentaru – „Putino ir jo teroristų cinizmas nežino ribų!“. Toliau ši Ukrainos valdininkų ir žurnalistų prasimanyta, niekuo nepagrįsta versija bus sėkmingai perkelta į Vakarų informacinio karo sunkiąją artileriją, ir niekas net ne pabandys paklausti šios ‚anties‘ autorių – iš kur pas juos toks įsitikinimas ir kuo grįsta jų pateikta informacija?

Įvykiui ištirti nedelsiant buvo sudaryta komisija, kurios sudėtyje buvo ekspertai iš Australijos, Belgijos, Malaizijos, Niderlandų, JAV, Rusijos ir Ukrainos, tačiau jos tyrimo rezultatų dar niekas nėra matęs. Ukraina, kuri atrodytų yra labai suinteresuota objektyviu katastrofos aplinkybių tyrimu, jau kitą dieną pradėjo puolimą katastrofos vietoje ir komisija visą savaitę negalėjo patekti į įvykio vietą dėl Ukrainos artilerijos apšaudymų. Kodėl?

Informaciniame kare pirmiausia yra žudoma Tiesa. Pagal Vakaruose priimtus informacinio karo standartus ir technologijas, informacinio karo metu yra svarbu ne informacijos patikimumas, jos kokybė, kadangi Vakarų melo tikslas yra nuslėpti tiesą, palaidoti ją isteriškų prasimanymų liūne, o būtent dezinformacijos milžiniškas kiekis, jos intensyvumas, nuolatinis kartojimas iš kuo daugiau šaltinių, emocingumas, kurių pagalba sukuriamas totalus melo laukas, verčiantis net kritiškiausiai mąstančius protus paklusti Melo galiai ir … patikėti, atsisakyti tiesos paieškų, atsisakyti kritinio mąstymo, sveiko proto. Tokiu atveju JAV-NATO informacinio karo nusikaltėliai pasiekia pergalę – jie tokiu būdu savo skaitytojams, piliečiams atima valią priešintis Vakarų karo nusikaltėliams.

Vėliau A. Geraščenkos versiją choru kartos visi Kijevo chuntos veikėjai nuo prezidento iki  smulkių biurokratų, eilinių besmegenių nacionalistų, banderlogų – masiškai, jausmingai , nuolat, įkyriai. Kaip teigė propagandos ir melo sklaidos metras, visų Vakarų žiniasklaidos šaltinių, NATO melo propagandos ruporų gimdytojas Josefas Gebelsas „kuo siaubingesnis melas, tuo lengviau žmonės juo patiki, vieną kartą pakartotas melas taip ir lieka melu, 1000 kartų pakartotas melas tampa tiesa“.

Jau kitą dieną po katastrofos, kuomet dar nebuvo jokių objektyvios kontrolės duomenų apie įvykį , JAV prezidentas B. Obama paskyrė kaltininkus dėl tragedijos – Malaizijos lainerį numušė Donecko laisvės kovotojai ir juos remianti Rusija.  Džonas Teftas, JAV pasiuntinys Rusijoje, parėmė savo viršininko versiją, tačiau į žurnalisto klausimą, kodėl jis mano, kad dėl MH17 reiso lėktuvo katastrofos kalta Rusija, atsakė su amerikiečiams būdingu įžūlumu: „Mes tiesiog tai žinome“. Džonas Keris, JAV valstybės sekretorius, labai ne diplomatiškoje manieroje paskelbė kaltinamąjį verdiktą -„Zenitinis raketinis kompleksas, kuriuo buvo numuštas Malaysia Airlines lėktuvas, buvo perduotas sukilėliams Rusijos“.

Vašingtonas paskelbė sensacingą žinią – 2014-07-23 pasauliui bus pateikta daugybė ir neginčijamų įrodymų, kad dėl Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofos Donecke yra kalta Maskva!! … Ir nieko nepateikė. Jau 4 metai praėjo, o žinomi melagiai ir klastotojai amerikiečiai vis dar nesugebėjo sukurpti nei vieno bent kiek įtikinamesnio “įrodymo”. Ką veikia Holivudas, kuris sugebėjo net JAV skrydį į Mėnulį nupiešti?! Tiesa, ir nuotraukų iš JAV karinių šnipinėjimo kosminių aparatų, kurie tuo metu buvo virš įvykio vietos ir viską fiksavo, JAV karo nusikaltėliai niekaip nepateikia pasaulio visuomenei. O nuotraukos, neabejotinai, yra, ir jos, akivaizdu, įrodytų neginčijamai JAV, ES, NATO ir jų marionetinio Kijevo chuntos režimo kaltę. Todėl ir nėra pateikiamos. Kaip WADA “įrodymai” ar Sirijos vyriausybinių pajėgų tariamai įvykdytos cheminio ginklo atakos įrodymai – kadangi įrodo Vakarų karo nusikaltėlių nusikaltimus žmoniškumui.

JAV Valstybės departamento atstovės spaudai Džen Psaki ir Mary Harf nekartą juokino pasaulį savo kosminio kvailumo atsakymais į žurnalistų klausimus apie JAV disponuojamus įrodymus – jos teigė, kad ieškojo Rusijos kaltės įrodymų socialiniuose tinkluose savo pačių skelbiamuose feikuose, kuriuos gausiai gamino … Ukrainos valdžia.

Maža to. Dingo daugybė įrodymų, kurie paprastai yra pirmiausiai tiriami pagal ICAO (Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos) nustatytas lėktuvų katastrofų tyrimo taisykles ir yra pagrindiniai katastrofų tyrimų objektai – Dnepropetrovsko aviacijos stoties dispečerių pokalbiai su Malaizijos ekipažu, pilotų pokalbiai, Ukrainos karinių lėktuvų, zenitinių kompleksų judėjimo katastrofos dieną planai, zenitinių raketų kiekis ir daugybė kitų.

Iš kitos pusės, Vakarų viešosios nuomonės formuotojai ignoravo ir tebeignoruoja Rusijos objektyvios oro kontrolės pateiktus duomenis. Tuoj po Malaizijos orlaivio katastrofos Rusijos gynybos ministerija pateikė informaciją, apie tai, kad katastrofos vietoje Ukraina be jokios matomos priežasties sutelkė stambias savo priešlėktuvinės gynybos pajėgas, net 7 BUK divizionus, kurių radarų aktyvumas padidėjo būtent katastrofos išvakarėse ir katastrofos dieną, nors visiems yra žinoma, kad Donecko laisvės kovotojai neturi oro pajėgų.

Almaz-Antėj korporacija, kuri sukūrė ir gamina raketinius kompleksus „BUK“ pateikė išsamų katastrofos tyrimą ir nustatė, kad lėktuvas galėjo būti numuštas raketa 9M38M arba 9M38M1 su kovine galvute 9M314 arba 9M314M1, paleista iš zenitinio raketinio komplekso „BUK-M1“, kurių nėra Rusijos armijos ginkluotėje ir kuriais apginkluota būtent Ukrainos armija. Pagal lėktuvo pažeidimų pobūdį Almaz-Antej specialistai apskaičiavo raketos skrydžio trajektoriją ir nustatė, kad raketa galėjo būti paleista tik iš gyvenvietės Zaroščenskoje teritorijos, kurią tuo metu kontroliavo … Ukrainos karinės pajėgos.

Rusijos aviacijos valstybinė tarnyba Rossaviacija bei Rusijos Generalinės prokuratūros Tyrimo komitetas pateikė savo objektyvios kontrolės duomenų tyrimų rezultatus, kurie paneigia Ukrainos ir JAV mediakorporacijų tiražuojamus propagandinius prasimanymus.

Vakarų propagandos mašina, nežiūrint į akivaizdžius ir jau nepadoriai atrodančius jų propaguojamos MH17 katastrofos versijos „Rusija kalta!“ prieštaravimus tikrovei, toliau sau dirba maksimaliu režimu ir kursto rusofobiją, kaitina militaristinę psichozę, tautinę neapykantą rusams.

Verta prisiminti, kad 2015-03-24 Prancūzijos Alpėse sudužo Vokietijos aviakompanijos  Germanwings aerobusas A-320-211, kuriuos skridę 144 keleiviai ir 6 ekipažo nariai žuvo. Katastrofos priežastys oficialiai buvo paskelbtos jau po dviejų dienų, kovo 26 dieną.

Susidaro įspūdis, kad Malaizijos orlaivio MH17 katastrofos tyrimo vilkinimas, šališkumas, eiga, kurtinantis Vakarų propagandinis triukšmas nušviečiant tiek patį įvykį, tiek jo tyrimo komisijos darbą, kad Olandijos tyrėjai deda labai daug pastangų, kad surasti nors kokių įrodymų, kurie apkaltintų dėl įvykio Rusiją ir patvirtintų JAV prezidento paskelbtą melagingą versiją, tačiau jiems kol kas sekasi labai blogai. Todėl ir tyrimas tęsiasi jau nepadoriai ilgai. Jokių rimtų ir įtikinamų įrodymų apkaltinti Maskvą ir Donecko laisvės kovotojus dėl Malaizijos lėktuvo katastrofos nėra,o su JAV ir jų vasalų prasimanymais, begaliniu noru pateikti savo pageidavimus už tikrovę į tarptautinį teismą, net ir tokį politiškai angažuotą kaip Hagos, eiti negalima. Todėl ir tyrimas  yra vilkinamas.

O tuo metu Vakarų informacinio karo prieš Rusiją frontuose, kaip ir Lietuvoje, melas liejasi laisvai…

Robertas Šeklis, amerikiečių rašytojas, sakė, – pikčiausia yra tai, kad informaciniame kare pralaimi tas, kuris sako tiesą, kadangi tiesa turi ribas. Melagis gi, gali sakyti, ką nori, kas jam tik į galvą šaus.

Ukrainos Maidanas, kuriam prasidėti ženklą davė Vakarai , pasinaudoję tuometinio Ukrainos prezidento V. Janukovičiaus atsisakymu pasirašyti Vilniuje 2013-11-21 savo esme kolonijinę Ukrainai  asociacijos su Europos Sąjunga sutartį, buvo JAV ir ES agresijos į istorines Rusijos žemes aktas. Tai yra akivaizdu bet kuriam sveiką protą išsaugojusiam nuo masinių dezinformacijos priemonių pragaižtingo poveikio žmogui. Būtent  JAV ir ES užtikrino Kijevo Maidanui finansinį, politinį, informacinį palaikymą,  kurio teisėta Ukrainos valdžia, prezidentas buvo nušalinti valstybinio perversmo būdu 2014-02-22.

Universalus teisės principas – iš ne teisės teisė nekyla, – skelbia, kad jokių teisių fizinis ar juridinis asmuo neįgyja darydamas neteisėtus veiksmus, nusikaltimus. Kijevo chunta atėjo/buvo pastatyta JAV ir ES į valdžią Ukrainos Konstitucijoje uždraustu būdu, todėl tokios valdžios bet kokie vėlesni veiksmai gali būti vertinami tik vienu galimu būdu – jie visi yra neteisėti. Taip objektyviai turėtų būti  vertinami , vadovaujantis tiek Romos teisės, tiek anglų precedentinės teisės tradicija ir doktrina, tačiau Vakarai savo karuose už naujas kolonijas – spalvotos revoliucijos posttarybinėje erdvėje Vidurio ir Rytų Europoje, karai Jugoslavijoje, Afganistane, Irake, Libijoje, Sirijoje, dabar Ukrainoje, arabų pavasariai, – jau galutinai atsisakė tarptautinės teisės normų, pagarbos, įstatymo viršenybės, teisėtumo principų savo santykiuose su visu likusiu pasauliu ir grįžo į konkistos, jėgos diktato, džiunglių įstatymų „kas stipresnis, tas ir teisus“ viduramžius. Todėl ir pilietinis karas Rytų Ukrainoje, ne antiteroristinė operaciją, kaip jį droviai vadina Kijevo chuntos veikėjai, yra toks žiaurus, negailestingas, beprasmis.

2014-02-22 data tapo lemtinga Ukrainai. Tik nuo šios datos Rytų Ukraina – Doneckas, Luganskas, Charkovas, Odesa, Krymas, Dnepropetrovskas, Nikolajevas,Chersonas, regionai, kurie visada buvo istorinėmis ir etninėmis Rusijos žemėmis, yra Ukrainos ekonomikos stuburas, – kurioje gyvena etniniai rusai, pagaliau, ilgai ir kantriai stebėję Maidano beprotybės šėlsmą, suvokė, kad laukti daugiau nebegalima. Į valdžią Vakarų buvo neteisėtai atvesti fašistuojantys ekstremistai iš „Dešiniojo sektoriaus“, kurių ideologijos pagrindas yra gyvuliška rusofobija, šūkiai „Rusus ant peilių!“, „Rusus pakarti!” nedviprasmiškai rodo liūdną ateitį rusakalbiams, kurių Ukrainoje net 23 mln.  Abejonių buvusių nacių kolaborantų palikuonys nepalieka ir tampa aišku, kad tolesnis laukimas tolygus mirčiai, visos rusų bendruomenės genocidui. Pirmieji „Dešiniojo sektoriaus“ įstatymai dėl rusakalbių ir rusų kalbos uždraudimo nepalieka jokių iliuzijų Rytų Ukrainos etniniams rusams – laikas gintis arba būsite sunaikinti.

Malaizijos lainerio katastrofa buvo nenaudinga jokiu būdu nei Donecko sukilėliams, nei tuo labiau Rusijai. Tuo metu vyko nuožmūs mūšiai prie Saur Mogyla, „Pietų“ katile buvo apsupti net 5 Ukrainos armijos daliniai ir metodiškai naikinami, panika tarp Kijevo baudėjų buvo tokia baisi, kad jie pademonstravo iki tol istorijoje nežinomą karybos pavyzdį – ištisi daliniai, bandydami išsigelbėti nuo Donecko kovotojų ugnies, kirsdavo valstybinę  sieną ir slėpdavosi pas … agresorių Rusiją! Rusija juos priimdavo, nuprausdavo, pamaitindavo, suteikdavo medicininę pagalbą ir grąžindavo Ukrainai. Tokio „agresoriaus“ karų istorijoje dar nėra buvę.

Mūsų karo „ekspertai“, „analitikai“ akivaizdžių tiesų nepastebi ne dėl savo įgimto protinio nepakankamumo – jie yra informacinio karo eiliniai ir sprendžia taktines informacinio karo užduotis. Jų tikslas yra sukurti totalinio melo lauką, kuriame objektyvi tiesa neturėtų jokios galimybės išgyventi. Jų skleidžiama propaganda atitinka Jozefo Gebelso kanonus, o nuolatiniai sensacingi pranešimai turi veikti emocijas, o ne protą, sukurti irracionalią antirusiškos agresijos aplinką, kurioje informacijos vartotojas jaustųsi nesaugus ir pats ieškotų stabilumo tik informacinio agresoriaus, tai yra JAV/ES, įkyriai peršamų problemos sprendimų variantuose, Vakarų konstruojamos dezinformacijos lauke – pvz. , Rusija yra agresorė, Putinas demonas, karas su su Rusija yra neišvengiamas ir teisingas pasirinkimas. Toks yra standartinis šiuo metu jėga primetamas Vakarų statistiniam informacijos vartotojui mąstymo algoritmas. Šiame Rusijos demonizavimo kontekste Malaizijos lėktuvo katastrofos istorija yra JAV propagandos mašinos taikomų manipuliavimo masine sąmone metodų – siaubo istorijų, reikia aukų, įvykių mistifikacijos, vienų įvykių sureikšminimo ir kitų nutylėjimo, melo nuolatinio kartojimo, nebūtų įvykių kūrimo ir kt. – panaudojimo chrestomatinis pavyzdys visame pasaulyje ir Lietuvos žiniasklaidoje. Objektyvi, nešališka publicistika Lietuvoje yra drasus, neįtikėtinai sunkus, labai pavojingas ir visiškai neapmokamas darbas. Tuo metu nepadori „žurnalistika“, žongliruojanti žodžių srautais, iš piršto laužta analitika – labai pelningas, gerai apmokamas ir lengvas verslas.

Iš čia ir yra mūsų „ekspertų“, „analitikų“ žinomų trijų bezdžionėlių pozicija – nieko nesakau, nieko nematau ir nieko negirdžiu. Kadangi neapsimoka, todėl prieštarauja liberalios valatkodelfinės žurnalistikos etikai. Melas, klastotės, prasimanymai neprieštarauja, kadangi yra gerai apmokami. Tiesa prieštarauja, nes nėra apmokama ir yra idealistų, romantikų sritis.

Kiekviename kare daromi nusikaltimai. Karas yra nusikaltimas, kadangi kare vykdomos visos įmanomos smurto rūšys, teigia Niurnbergo tribunolas. Informacinis karas kol kas nėra reglamentuotas tarptautinės teisės normomis, tačiau II Pasaulinio karo nusikaltėliai, Niurnbergo tribunolo kaltinamieji, irgi galvojo, kad, naikindami Tarybų Sąjungos okupuotų teritorijų milijonus civilių gyventojų ir tarybinių karo belaisvių stovyklose po atviru dangumi,  jie, civilizuotų Vakarų europiečiai, nedaro nieko nusikalstamo, jokio nusikaltimo. Tačiau tai jiems nepadėjo išvengti Teisingumo.

JAV CŽV informacinio karo “ekspertų” paruoštą ir Ukrainos žiniasklaidos išplatintą versiją, jog Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas buvo numuštas Rusijos zenitine raketine sistema „BUK“, pasigavo viso Vakarų pasaulio žiniasklaida. JAV prezidentas Barakas Obama, JAV Valstybės sekretorius Džonas Keris, JAV pasiuntinys Rusijoje Džonas Teftas, Hilary Klinton, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas D. Kemeronas ir visa eilė kitų Vakarų veikėjų kaip mantrą kartojo – Rusija kalta, Rusija privalo atsakyti.

Ir nepateikė jokių, absoliučiai jokių, Rusijos kaltės įrodymų, nors visus metus kartojo, kad turi neginčijamų Kremliaus ir asmeniškai V. Putino dalyvavimo orlaivio numušimo istorijoje įrodymų. Tai yra , Vakarai pasuko savo išbandytu ciniško melo keliu. Tokios pat nepriklausomų nuo Vašingtono  valstybių, jų vadovų demonizavimo kampanijos buvo vykdomos su Jugoslavijos lyderiu S. Miloševičiumi, Irako prezidentu Sadamu Huseinu, Libijos vadovu Muamaru Kadafiu ir daugeliu kitų realiai nepriklausomų valstybių vadovų, savo šalių patriotų. JAV ir NATO valstybės, remdamiesi savo pačių sukurtu melu, vykdydavo tarptautinius nusikaltimus, karines agresijas, sunaikindavo valstybių pramonę, infrastruktūrą, nužudydavo milijonus civilių gyventojų, užgrobdavo šalių resursus, o vėliau melo jūroje paskandindavo savo melą, kuris buvo pretekstas užpulti šalį. Visi prisimena Colino Pauelo mėgintuvėlį su milteliais JTO Saugumo Taryboje, neva tai Irako masinio naikinimo ginklai, kuris vėliau, nusiaubus šalį, taip ir nebuvo  rastas. O Irakas šiuo metu yra Vakarų “demokratų” sugriautas ir apiplėštas.

Donecko oro erdvės tragedija yra iš tos pačios, Vakarų ciniško melo, eilės – Rusijos armija , Vakarų nuomone, jau metai kariauja su Ukraina, tačiau jos niekas iki pat šiol ten nėra matęs. Galima teoriškai paslėpti keletą karių, netgi dalinį, tačiau paslėpti armijos junginius, sunkiąją ginkluotę, šarvuotą techniką, visą armiją, Ukrainos prezidento P. Porošenkos teigimu, apie 200 000 karių, sutikite, yra neįmanoma. Kaip neįmanoma paslėpti dėl objektyvių, nuo Rusijos karo vadų valios nepriklausiančių priežasčių mūšiuose žuvusių, sužeistų, paimtų į nelaisvę Rusijos reguliariosios armijos karių. Jų nebuvimas tik dar kartą įrodo Ukrainos ir Vakarų melą – Rusijos karių ten tiesiog nėra. O štai NATO karo nusikaltėlių gaujos, Vakarų fašistų, visokių ohmanų ir kitų “instruktorių”, tame tarpe ir iš Lietuvos, ten jau tikrai šimtai tūkstančių terorizuoja Ukrainos tautą. Tai jau niekas nebando slėpti, už teroristinę veiklą

Malaizijos lėktuvo katastrofa, kaip tai įprasta Vakarų nepadoriame ir nešvariame žaidime, be jokio pagrindo buvo panaudota JAV/ES ekonominiame kare prieš Rusiją ir sankcijos buvo įvestos, nežiūrint į viską. Prie Vakarų vykdomo informacinio karo buvo pradėtas plataus mąsto ekonominis ir finansinis puolimas. Laikas visiems suvokti ir prisiminti Vakarų nužudyti Jugoslavijos patrioto Slobodano Miloševičiaus paskutinį kreipimąsį į slavų tautas „Vakarai – tai pasiutęs šuva, kuris dėl pelno padarys bet kokį nusikaltimą“.

JTO statute yra įrašyta, kad sankcijas valstybei, JTO narei, galima taikyti tik tada, kai valstybės veiksmai kelia grėsmę taikai ir saugumui pasaulyje. Sankcijas valstybei galima taikyti tik JTO Saugumo Tarybos narių vienbalsiu sprendimu. Pasaulio Prekybos organizacijos principai nustato laisvą prekių, paslaugų, asmenų ir kapitalo judėjimą tarp šalių. JAV/ES, įvesdamos prasimanytu pagrindu sankcijas Rusijai, kaip ir kitoms valstybėms, pažeidė tarptautinės teisės normas ir dar kartą parodė savo kolonijinių laikų piratų veidą, tikrąjį veidą.

Būtų tas lėktuvas nukritęs ar ne – nebesvarbu, kai Vakarų plėšikai, prasilošę ir prasiskolinę, susiruošia į savo tradicinį nuo Kolumbo laikų piratinį išpuolį.

Rusija buvo paskirta kalta ir sankcijos jai buvo pritaikytos pagal išanksto JAV paruoštą planą. JAV be karo negali išgyventi nei metų, jos didžiausios pasaulyje armijos išlaikymas be karo sunaikintų pačias Valstijas, kurios astronominė 18 trln USD skola ir taip jau daro JAV bankrotu.

Tik šį kartą JAV smarkiai rizikuoja, kol kas savo kolonijų, Ukrainos, Pabaltijo vasalais, tačiau Rusija turi pakankamai priemonių pasiekti ir JAV teritoriją. Makabriška, tačiau Rusijos branduolinė triada yra tas vienintelis faktorius, kuris dar saugo Lietuvą nuo garantuoto sunaikinimo. Mūsų kietakačiams karo vanagams laikas būtų tai suvokti.

Rusijos  ir Donecko laisvės kovotojų nuoširdų norą išsiaiškinti tiesą, objektyviai ir nešališkai ištirti Malaizijos orlaivio katastrofos priežastis patvirtina visa įvykių seka, gausūs faktai, kvalifikuotų specialistų išvados.

Donecko kovotojai per valandą buvo įvykio vietoje, aptvėrė lėktuvo nuolaužų kritimo teritoriją ir užtikrino, kad sudarys visas sąlygas katastrofos tyrimo komisijai atlikti nešališką įvykio vietos tyrimo procesinius veiksmus. Donecko vadovas Aleksandras Borodajus kvietė Maskvos specialistus atvykti į įvykio vietą ir paimti lėktuvo „juodąsias dėžes“, kurios buvo puikiai išsilaikiusios ir nepažeistos. Maskva atsisakė tai daryti be tarptautinių specialistų dėl dviejų, matomai, priežasčių – Rusijai buvo žinomos katastrofos priežastys pagal Rusijos oro erdvės objektyvios kontrolės duomenis, ir Rusija nenorėjo suteikti Vakarų melo propagandai, kuri sugeba viską apversti aukštyn kojomis, papildomo preteksto informacinei atakai, neva, Maskva suklastojo , galėjo suklastoti objektyvius įrodymus, esančius „juodosiose dėžėse“. Vėliau lėktuvo parametrų iki katastrofos ir jos metu laikmenos buvo tinkamai perduotos Malaizijos atstovams, kurie jas perdavė Olandijos tyrimo komisijai.

Donecko kovotojai aktyviai talkino komisijai renkant lėktuvo nuolaužas, aukų kūnus, užtikrino jų saugumą, transportavo, komisija jokių priekaištų nepareiškė. Donecko kovotojai komisijai parodė visas savo ginkluotės saugyklas ir veikiančius dalinius visur, kur komisija galėjo įtarti esant priešlėktuvines raketines sistemas.

Rusijos gynybos ministerija paviešino savo turimus objektyvios oro erdvės virš įvykio vietos kontrolės duomenis, be kita ko, ir net devynių Ukrainos radarų sistemų RLS 9C18 „Kupol-M1“, kurios yra sudėtinės raketinio komplekso „BUK-M1“ dalys, ir visos baterijos raketų paleidimo įrenginių ‚BUK-M1“, įvykio vietoje buvimą ir aktyvų veikimą prieš katastrofą, nors Donecko armija ir neturi savo oro pajėgų. Tuoj po katastrofos visos sistemos buvo pervežtos iš įvykio vietos toliau nuo fronto linijos. Taip pat Gynybos ministerijos atstovai pateikė įrodymus, kad oro erdvėje be Boeing‘o buvo dar ir du Ukrainos naikintuvai.

Almaz-Antej korporacijos, gaminančios geriausias pasaulyje priešlėktuvines-priešraketines sistemas, tame tarpe ir „BUK“, specialistai, kurie pateikė moksliškai pagrįstus skaičiavimus, inžinerinius brėžinius, žemėlapius, schemas, kurios įtikinamai įrodo, kad lėktuvas galėjo būti numuštas raketa 9M38M1,paleista iš zenitinio raketinio komplekso „BUK-M1“, kurių nėra Rusijos armijos ginkluotėje nuo 1999 metų, ir kurie – tiek raketos, tiek paleidimo įrenginys, – yra tik Ukrainos armijoje. O taip pat apskaičiavo raketos trajektoriją ir nustatė, kad raketa galėjo būti paleista tik iš Ukrainos kontroliuojamos teritorijos, Zaroščenskoje kaimo apylinkių.

Rusijos Generalinės prokuratūros Tyrimo komitetas paviešino buvusio Ukrainos armijos kariškio Eugenijaus Agapovo parodymus apie tai, kad įvykio dieną, liepos 17 d., iš aerodromo, kuriame tarnavo E. Agapovas, pakilo Ukrainos oro pajėgų lėktuvas , pilotuojamas kapitono Vladislavo Vološino ir grįžo į oro uostą iššaudęs visą lėktuvo kovinį komplektą, o V. Vološinas, išlipęs iš lėktuvo pasakė „lėktuvas atsirado ne tuo laiku ir ne toje vietoje“.

Iš kitos pusės , Ukraina, neturėdama jokių duomenų ir nepateikdama jokių įrodymų, nedelsiant paskleidė versiją, kad lėktuvą numušė Rusija ir sustiprino savo karinius veiksmus būtent lėktuvo katastrofos vietoje, kad komisija negalėtų patekti. Ukrainos saugumo tarnyba tą pačią dieną išėmė visus dispečerių, lydėjusių Malaizijos lėktuvą, pokalbius su pilotais, įslaptino visus savo lėktuvų tos dienos skrydžių planus, lėktuvų ginkluotės apskaitos dokumentus, minėtų priešlėktuvinės gynybos sistemų „Buk-M1“ judėjimo maršrutus, raketų apskaitos dokumentus, kažkur paslėpė dispečerius ir kapitoną V. Vološiną.

Grabovo, Torezo, Šachtiorsko gyvenviečių, kurių teritorijoje įvyko lėktuvo katastrofa, gyventojai, įvykio liudytojai, pasakoja, kad jų niekas neapklausė, jokios Olandijos komisijos nariai su jais nesusitiko, jokių parodymų nefiksavo, nors pagal ICAO nustatytas lėktuvų katastrofų tyrimo taisykles liudytojų parodymai yra vienas iš pagrindinių įrodymų.

Olandijos prokuroras Fredas Vesterbekė, vadovaujantis reiso MH17 katastrofos tyrimo komisijai, po visus metus trunkančio tyrimo pareiškė, kad „specialistai tiria įvairius tragedijos variantus, vienok įrodymai, kad lėktuvas buvo  numuštas kompleksu „BUK“, yra stipresni“. Tuo pačiu metu ponas Vesterbekė pažymi, kad „svarbiu informacijos šaltiniu yra didelis perimtų telefono skambučių kiekis ir … mes daug svarbios informacijos gauname iš interneto puslapių, blogų, forumų ir socialinių tinklų“! Tai yra, visos internetinės šiukšlės yra tiriamos, o tiesioginiai įrodymai yra sąmoningai ignoruojami?!

Pasikartosiu, susidaro įspūdis, kad Vakarai labai nori tiesiog už ausų pritempti Malaizijos lėktuvo tyrimo komisijos išvadas iki Nobelio taikos premijos laureato Barako Obamos paskelbtos versijos, o ne nustatyti tiesą, dėl kurios Kijevo chuntos veikėjai ir jų kuratoriai iš Vašingtono galėtų atsirasti kaltinamųjų suole.

Bandymai įkurti tarptautinį tribunolą Malaizijos lėktuvo katastrofai tirti primena skęstančiojo bandymą griebtis šiaudo. Nepavykus suklastoti objektyvaus tyrimo įrodymus, pagrįsti Vašingtono išplatintą versiją dėl Rusijos kaltės, kartu paslėpti Kijevo chuntos karo nusikaltimą, Vakarai nutarė sužaisti už aikštelės ribų ir siekia suorganizuoti grandiozinį politinį šou, kuriame Rusijai vėl tektų kaltinamojo vaidmuo. Toks variantas yra tipiškas Vakarų liberaliam (ne) teisingumui,kokį mes jau matėme Jugoslavijos tribunolo atveju. Formuojama viešoji nuomonė, Rusija nesutinka, vadinasi yra kalta. Jeigu sutinka būti kaltinamąja tokiame tribunolo,iš anksto apdairiai sudarytame iš JAV vasalų teisininkų,  farse – vėl gi Rusija apriori yra kalta.

Šitą giesmelę ir gieda mūsų nuomonės formuotojai.

Prisiminkime, 1988 metais liepos 3 d. JAV raketinis kreiseris „Vincennes“ raketa numušė keleivinį Irano lėktuvą Airbus A300B2-203, žuvo 290 keleivių ir įgulos narių. JAV kreiseris turėjo moderniausią navigacinę įrangą, taikinio atpažinimo moderniausias elektronines sistemas, sistemą AEGIS,  palydovinius ryšius, tačiau paskelbė, kad Irano milžinišką lėktuvą palaikė Irano kariniu naikintuvu F-14, todėl sunaikino. Jokio , nei vidaus, nei tarpautinio tyrimo nebuvo, niekas net nebandė šio siaubingo karo nusikaltimo pavadinti tikruoju jo vardu, ir, savaime suprantama, niekas – nei laivo kapitonas Viljamas Rodžersas, nei jo pavaldiniai, įvykdę nusikalstamą įsakymą numušti civilinį orlaivį, – net papeikimo negavo.

Arba 2001 metais spalio mėnesį Ukrainos karinių pajėgų priešlėktuvinės gynybos mokymų metų Ukrainos zenitininkai virš Juodosios jūros raketa S-200 numušė Rusijos aviakompanijos „Sybyr“ lėktuvą TU-154 , skridusį reisu SBI 1812 iš Tel-Avivo į Novosibirską. Žuvo 66 keleiviai ir 12 ekipažo narių, kurių dauguma buvo Izraelio piliečiai. Po katastrofos tuometinis Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma pareiškė „Nedarykime iš to tragedijos – nelaimės atsitinka visame pasaulyje“. Ir viskas tuo užsibaigė.

Malaizijos orlaivio MH17 atveju JAV per savo vasalus bando pakeisti tarptautinę praktiką ir sukurti tribunolą, kuris nėra numatytas JTO Statuto. Tarptautiniai tribunolai kuriami tik karo nusikaltimams ir nusikaltimams žmoniškumui, kuriuos daro valstybės sistemingai, vykdydamos savo vidaus ar užsienio politiką, tirti, o ne pavieniams atvejams, kurie gal ir turi nusikaltimo požymius, tačiau nėra oficialios valdžios aprobuota valstybinės politika, kaip buvo su Vokietijos nacistais arba Ruandos tutsių genocido atveju.

Tarptautinio tribunolo Malaizijos katastrofai tirti idėja vertintina išimtinai kaip JAV informacinio karo dar viena ataka prieš Rusiją, o Lietuvos sisteminės žiniasklaidos ir tūlų politikierių trelės apie tokio tribunolo parodijos „teisingumą“, yra tik smulkių dvaro kanarėlių Baltųjų rūmų prieškambaryje gerai surepetuotos giesmelės rusofobijos ir karo propagandos chore.

Tai nešvarus žaidimas, kurio tikslas yra žūtbūt apkaltinti Rusiją, o , žiūrint plačiau, sukelti III Pasaulinį karą, branduolinį ir daug kam paskutinį.

CNN, žinoma Jugoslavijos, Irako, Libijos karo aktyvi dalyvė dezinformuojant pasaulio visuomenę,  iššovė informacinės atakos salvę ir paskelbė, kad Olandijos tyrėjai jau beveik nustatė, kad Malaysia Airlines lėktuvą numušė  Rytų Ukrainos kovotojai, tačiau dalis kaltės tenka ir pačiai Malaizijos kompanijai, kuri leido skristi lėktuvui per karo veiksmų zoną. Telekompanija remiasi ,žinoma , anoniminiu šaltiniu, kuris yra artimas tyrimo komisijai. Vėliau komisijos atstovas paneigs šią CNN informaciją, tačiau visos JAV kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės jau bus savo pranešimuose išreiškusios „kilnų“ pasipiktinimą Rusija ir Putinu.

Tokie pranešimai yra vienas iš tarptautinės viešosios nuomonės formavimo būdų. Dabar viešoji nuomonė ruošiama išvadoms, kurios turi būti paskelbtos tik spalio mėnesį ir kartu daromas spaudimas komisijai. Yra akivaizdus užsakytos informacijos platinimas siekiant sukurti reikiamą viešąją nuomonę. Tai yra psichologinis smurtas, kurio metu informacijos vartotojui diegiama reikiama nuomonė apie įvykį, kuris bus tik ateityje – tokios technologijos plačiai taikomos Vakarų nusikalstamos propagandos praktikoje.

Karo su Rusija propagandos platintojai, tautinės nesantaikos kurstytojai, labai tikiuosi, kada nors stos prieš teismą. Informacinis karas nėra žodžio laisvė, tai įžanga , nusikaltimo žmoniškumui preliudija, po kurių dažniausiai seka žudynės, smurtas, karai, realios žmonių mirtys, nelaimės, tragedijos, valstybių sunaikinimas.

Visuomenė neturėtų pamiršti čekų antifašisto Julijaus Fučiko žodžių „Žmonės, būkite budrūs!“

Vakarų dabartinių fašistų melas yra labai galingas, dabartiniai Vakarų fašistai šiuo metu dėvi kostiumus, kalba su malonia šypsena, įtaigiai, tik jų darbai juos išduoda – jie kaip ir anksčiau griauna paminklus antifašistams, rašytojams, poetams, žudo kitaminčius, kitataučius, kitatikius, plėšia, griauna, kankina.

PASAKYK “NE” ŠLIAUŽIANČIAI NATO OKUPACIJAI. TAI VIENINTELIS KELIAS PASAULIUI IŠGYVENTI.

Write A Comment